Mål

Publicerat: 2013-12-31 / 18:56:56 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Mina mål med 2014:
-Sälja Popper, inte så mycket att säga om det eller?
-Trimma gärnet med Roddy och fortsätta att sätta muskeler på rumpan.
-Köpa storhäst.
-Debutera LA med Roddy och åka på fler meetings och mer coola/stora tävlingar
-Sätta fler nollor och placeringar i LC och uppåt.
-Klippa Odin..
-Byta klubb och tävla i laget, Div II eller Div I.
-KANSKE försöka kvala MSV b..
-Ha jävligt kul och lära känna nya människor och bara njuta!!
 
Målen känns ganska lätt, okej inte lätta men inget omöjligt lixom. Dock det svåraste målet är att klippa Odin, seriöst han är inte att leka med när saxen kommer fram. Så den är jag lite osäker på. En sak till, 2014 ska såå bli mitt och Roddys år, 2014 SKA bli det bästa året någonsin!
 
Från Roddys tävlings debut i sommras på varbergs hoppet. Hoppade LC och LC+.

Vinröd, svart & guldig - outfit

Publicerat: 2013-12-31 / 13:15:17 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 3
Dö-läcker outfit som jag hade tänkt pryda min storhäst på tävling (när jag förstås har köpt honom först ;)), det är lätt och stilren. Gillar hur mina tretorn stövlar passar så bra till min john whitaker hjälm.
Detta matchar nog bäst och snyggast till en svart utrustning då benskydden, kavajan, hjälmen, stävlarna är svarta. Men det är mitt tycke och smak, alla är vi olika. Jag gillar outfiten och den passar det mesta färger på häst också, tror Roddy kommer få se ut så här på visa tävlingar också - denna outfit med knoppar blir lätt snyggast på startfältet! 
 
Nåååå, låt mig höra höra eran åsikt om outfiten, skulle ni kunna tänka er den.. ?
//isabell

Japp klar

Publicerat: 2013-12-31 / 12:07:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Gick upp 8.00 imorse och gav hästarna mat. Åkte till min tränare med japp så slog hon på skon igen! Väldigt smidigt. Sen red jag ut på han i skogen. Han blev väldigt svettig så nu står han inne. Ska snart till min granne och fixa maten inför ikväll. Men vi hörs senare! :)

Nyår!

Publicerat: 2013-12-30 / 19:14:40 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Tjatjatja! 
 
Bloggade inte igår så ikväll blire inlägg!! 
Igår hoppade jag Japp hos min granne i paddocken! Han var faktiskt duktig. Vi hoppade små hinder och lite skoj hoppning. Men han tyckte det var roligt. 
 
Star fick en skogstur som vanligt. Vill verkligen ta vara på henne nu, att när det inte är tävling och träning bara ha roligt ute i skogen. 
 
Idag sov min bästis över, somnade ungefär halv 2 och vaknade 11 någotsånt. Men hon åkte hem och jag red dit med Star och vi hoppade i paddocken. Eller ah hoppning kanske de inte var, hon red en häst som knappt hoppat innan men vi tog en liten tur i skogen och pratade! 
Och nu när jag tog in japp för jag tänkte longera honom..så hade han tappat en framsko! Assåå åååh jobbig han är. 
 
Imorgon är det nyår och jag ska till min granne/bästis och fira det där. Mat, godis, film och allmänt kul så jag kommer nog inte blogga så mycket imorgon men det får Isabell faktiskt göra :D
 
 

intresse?

Publicerat: 2013-12-30 / 18:42:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Vore det intressant att läsa om Roddys historia innan han kom till mig och hur vi ligger till idag? Har faktiskt aldrig skrivit om det så det vore något nytt för er ju ;))

//Isabell
 
 

Kan verkligen inte bestämma mig...

Publicerat: 2013-12-28 / 19:12:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 4
 Ska ju köpa ett nytt träns till Japp men jag vet verkligen inte vilket jag ska köpa...:O 
 
Micklem 
 
Dyon 
 
ååh gud, vet verkligen inte vilket som jag ska köpa!!!
Snälla hjälp mig!
 
 
 

Tävlingtävlingtävling

Publicerat: 2013-12-28 / 17:00:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Gissa vem som har anmält (eller ska när den öppnar) sig till 2014 första tävling?!
 
Jo jag, tanken var att jag skulle gå in stort och debutera LA på Roddy men känner att visst vi är redo för det men varför strässa? Kan lika likagärna starta igång säsongen med en liten bensträckare. Så det blir LB & LB+, känns bra höjden har aldig varit något problem för Roddy, han hoppar ju 145cm som över en sockerbit. Det är egentligen hos mig det brister. Roddy levererar alltid och gör det mesta för att rädda mig i dom situationerna. Vilket är bra, han är ändå en ung ponny med väldigt moget huvud, och det gillar jag.
 
Men till själva tävlingen, den kommer vara i Billdal och kommer vara den 23 februari. Så jag har ännu mer tid att trimma och åka på lite pay n jumper för att värma upp Roddy lite. Sedan ett problem, den 17 ska jag till Irland och köpa storhäst, dock är jag i Irland 3/4 dagar och då blir det att Roddy inte blir riden.. Får väl försöka få mami att gå med honom i skogen och longera honom dom dagarna så jag hoppas att det inte blir några problem. Men herre jesus vad jag är taggad på att tävla och speciellt nu när jag och Roddy blivit ett mer team och så vidare. Så nu ska vi plocka placeringar, vann ju sista tävlingen 2013 ;) Skryyyt.
 
När är era första tävlingar 2014 och ska ni också till Billdal? 
Ser ni så lätt han hoppar det - powerpony!

Stallet tajm

Publicerat: 2013-12-28 / 16:55:09 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Känner att jag suger på att göra bra inlägg, det ska jag förbättra!
Men just nu ska jag till stallet efter att varit i stan med ett bank kort som man inte kommer ihåg koden på så det gick ju så där.
 
Men nu stallet och sedan ska jag på biiiio, bloggar senare. 
 

Första hästen klar

Publicerat: 2013-12-28 / 13:28:30 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0

Vaknade runt 10, gick upp åt frukost, sen ut och fixade japp. Red ut honom en längre sväng med mycket backar och långa sträckor. Han blev ganska trött. Han hae väldigt tjock päls så han blev svettig så nu står han inne med Star i boxarna. Ska ut och rida Star nu efter lunch. Hoppas de inte regnar allt för mycket. 
 
 
 

[#@#

Publicerat: 2013-12-27 / 21:17:18 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Dålig dag. Jag och mami skulle ju till stan och shoppa. Men eftersom jag bor på en gård full utav får och hundar - fårfarm och kennel.. Så skulle papi till Slöinge djursjukhus för att kolla ögonen på tre hundar som ska få valpisar nästa år! Tanken var igentligen att han skulle göra det samtidigt som vi slut mätter Roddy nästa vecka men dom hade ingen tid då.
 
Så en väldigt dålig dag ja, dåligt väder var det också!
 
 
 
 

yolo

Publicerat: 2013-12-27 / 18:31:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Hahah härligt rubrik. 
Men horsefarm hade inte dom tränsen jag ville ha så dom skule ta hem tränsen. 
Jag köpte iallfall en bluetooth högtalare på gekås! Fett nice. 
 
Just nu gör jag inget...har inget att göra hahhaa. Ingen vill va social med mig heller. Men jag har så bra humor så jag kan roa mig själv. Känner att mina inlägg är så roliga att läsa hahha. 
 
Just nu spelas I need your love på min spotify och nu är det trummor och någont konstigt ljud jag inte kan förklara. Snart sjugner hon. Nu gör hon det. Hon säger att hon tar ett djupt andetag hon går förbi mitt hus... 
 
 

Hästarna klara

Publicerat: 2013-12-27 / 13:53:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Nu har jag ridit klart hästarna. Blev skogen med båda. Star galopperade jag mycket med och Japp tog jag de lugnt med. Nu på eftermiddagen ska nog jag och mamma till horsefarm och köpte antagligen träns och stigbyglar. Får se vad hon betalar :)  
känns så skönt att ha ridit hästarna nu på förmiddagen om de nu skulle regna på eftermiddagen! 
Men vi hörs ikväll! :D 
 
 
 
 
 
 

På tiden att piffa upp designen nu, svar JAA

Publicerat: 2013-12-27 / 09:00:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Kanske ska börja med HEJ det var inte igår, förlåt för att varken jag eller pernilla har bloggat så mycket, men vi skyller på julen och så vidare. Nu är vi här i alla fall och ska börja om på nytt så en ny design ska upp. Så jag satte mig och började pilla lite på den igår kväll - myckt fin, mycket fin.
 
Men till vad jag ska göra idag, nu så här efter jul är det mellandags rea så jag och mamma ska till stan och stor shoppa, eller bara om hon betalar då ;)) För att jag försöker att spara så mycket som helst till Irland resan och Göteborgs horse show som båda är i februari och ja när jag har pengar och möjlighet till bra shopping är dom borta rätt snart..
 

Men nu blir det snabbt till stallet och morgon fodra, byta täcken och så vidare!
Bild från igår

Året är snart slut

Publicerat: 2013-12-26 / 22:09:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
 Min jul har vart bra! Fina julklappar både till mig och hästarna. 
Idag har jag ridit båda, de regnade inte idag så passade på! 
 
Det blev blev skogen med båda. Japp har jag inte ridit på ungefär 2 månader så han va full av energi, haha. Han va väldigt jobbig i gången när jag borstade honom...han va överallt. Men i skogen va han helt okej! Bockade inte..ska ha igång honom nu! 
 
Star red jag i skogen med min bästis. Pratade mest! 
Nu sitter jag i mitt rum, lyssnar musik och ska snart gå och lägga mig. 
Får se hur dagen blir imorgon, Japp ska iallafall ridas på förmiddagen när de inte regnar. För han ska va i skogen för han e så rädd för bilar och sånt. Sen tror jag de ska regna på eftermiddagen..får se hur de blir med Star. 
 
 

Min och Poppers sista tävling tillsammans

Publicerat: 2013-12-17 / 09:15:49 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
 
Åhh min lilla Popper, här hoppade han så fint, detta var våran sista tävling tillsammans och det känns faktiskt bra, jag är nöjd med rundan och som ni ser i omhoppningen tog jag ut svängarna för att hålla på mig på endast 4 fel. Det var mitt fel att vi red i omhoppningen, skulle haft lite mer ben så hade de gått fin fin, för att han hoppar som en kung!

Sjuuk...

Publicerat: 2013-12-16 / 16:29:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Usch har typ feber och är jätte förkyld..Ingen skola för mig på två dagar (hemma imon, tandläkare på onsdag) 
Har bara ridit Star lite lätt. Va på julbord igår! 
Asså igentligen har jag inte så mycket att skriva om nu när det varken är tävlingar eller träningar ahaha tråkigt i know..
 

TBT

Publicerat: 2013-12-14 / 19:38:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 1
Tilbaka blick från i sommras när jag och roddy gjorde våran tredje hoppträning tillsammans, kanske inte den bästa träningen men fy vilka fina bilder det blev. Roddy är så fin, kommer även ihåg hur himla het han var, han hade inte hoppat så mycket sedan jag köpte honom och jag hoppade mer sockerbits hinder och så vidare. Men fin är han i alla fall och bildkvalitén är på topp!

Häst-helg

Publicerat: 2013-12-13 / 21:58:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Äntligen helg och helgen ska blifri från allt utom hästar. Imon är jag ensam hemma och då planerar jag att klippa hästar, hatar när massa folk springer runt på gården och stör mig när jag klipper hästarna eller något annat som man inte bara kan ta en paus från.
 
Nästan längtat efter att få klippa Roddy, han bli så himla fin och han är världens snällaste att klippa, klipper honom oftast utan grimma och så står han i stall gången och sover medans jag springer runt och under honom.
 
Ska rida alla också, lite lätta pass blir det, eftersom dom har haft några dagars ledighet :))
Popper är såå fin!

Lucia

Publicerat: 2013-12-13 / 18:21:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Har gått Lucia för gekås personalen och i skolan! Jag va tomte..oseriös jag vet! 
Kom hem tidigt och har ridit Star! 
Imon ska jag rida henne på förmiddagen, ska på glöggfest sen hahaha. 
 
Ska äta snart, sen är de The vampire diaries såååååååå bra! 
 

INTE glad

Publicerat: 2013-12-11 / 20:41:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Skolan suger. Godnatt 
/Pernilla

10 december

Publicerat: 2013-12-10 / 21:07:24 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 2
Har varit sjukt sedan i fredags, men kände helt okej över helgen, men igår när jag skulle till skolan måde jag inte bra heller. Men imon måste jag gå till skolan och vi slutar även tidigt så jag hoppas jag orkar. Sedan måste jag även rida hästarna, ska öven klippa Roddy imon, han är så himla ful när han är fluffig, stakan jag retar honom hela tiden. Hästarna har vilat i två dagar så jag hoppas dom inte är helt borta och galna. Bli i alla fall trim för Popper och Roddy, Odin ska bara skrittas i en tre kvart. Idag har jag tittat på harry potter och gjort en stor hög med läxor och uppsatser och så vidare, insåg även hur tråkig det är och hur jälva skönt det är när det är klart!
 Halv gammal bild från skultagården. Jag och popper till höger, till vänster min bästii Tilde och henes ponny Lady. Igentligen en otroligt ful bild på mig, men jag bjuder på den.

MÅL 2014

Publicerat: 2013-12-10 / 20:07:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 2
Mina mål 2014 med...
 
JAPP: Först på året få stabilla rundor i LC. Sen gå upp till LB som jag startat några få gånger med honom. Men sen under sommaren ha stabilla rundor där med. Känna att jag känner mig säker och att han känns med på notera. Jag vill även starta fler dressyrstarter med honom! En tävling jag vill anmäla till direkt är Varbergshoppet, Krabbcupen (LC,LB,LB) med honom.
 
STAR: Hon är blir 19 nu 2014. Men starta flera LA med henne känns det nog som. Och hon behöver inte tränas lika mycket som Japp så henne vill jag dra ner på tränadet med och mer rida ut i skogen och har skoj med henne men ändå ha henne i tävlingskondis. Och i Varbergshoppet vill jag anmäla till Kräftcupen (LB,LA,LA)
 
 

Ny vecka

Publicerat: 2013-12-10 / 17:00:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Idag är det tisdag. Började sämst med att jag måste göra omprov i kemi...
Hade även lucia träning idag med. Sen hände inget roligt. Städade mitt rum så nu e det fint och fräsht. 
Imon efter skolan ska jag till Gekås med en kompis och köpa tomtekläder haha. 
 
Nu eftersom det varken är träningar eller tävlingar så rider jag inte mina hästar. Japp har en vecka kvar på sin vinter vila så sen ska han gå i skogen och sen igång helt. Detta året vill ajg har en riktgit tävlingskondis på honom! Star ska också rida i skogen nu i vinter. 
 
världens bästa 
 

Kom och köp ponny

Publicerat: 2013-12-10 / 13:19:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Ny annons på Popper, tog inte två minuter innan jag fick melj och några ringde. Men jag länkar den ändå, måste klippa honom igen, han kan ju inte se ut som en björn på provridningar. 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=776236&inriktning=&typ=
 
 
 
 

Mera snö.

Publicerat: 2013-12-08 / 22:42:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Har ändrat mig - jag hatar snö och kyla. Speciellt när det blåser samtidigt som det snöar.
 
Vet inte vart jag ska börja, hade satt klockan på 6 så jag hade gott om tid till att rida och göra stallsysslorna innan julshowen. Innan jag tänker börja klippa hästen får jag en mess och det är inställt. Måste säga att det var lite tur ändå, Pim och jag hade failat so bad.
I alla fall så blev det inställt pågrund utav snöstorm och hala vägar, fine. Det andra var att snösulor och sån skit måste på igen, dock måste dom bort igen i januari då Roddy ska slut mätas och dom räknar bara bort en centimeter.
Och sen när jag skulle sitta på på Roddy för att skritta så började det regna åt alla håll och kanter, så Popper och Odin fick stanna inne. Hästarna ville inte ens gå ut, när jag tänker efter så ville jag inte heller göra det.
 

Haha fett negativt inlägg ju, men snö är inte kul längre. Bara när det ligger snällt på marken och inget mer, PUNKT.
 
/isabell

Storhäst kärlek

Publicerat: 2013-12-07 / 23:08:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 7
Nu när Popper är tillsalu så ska jag nu efter julafton till Irland! Jag och mie på egen hand åker till Irland för att provrida storhästar. Såklart är vi inte ensama när vi kommer dit, utan Michael och Sarah (min tränare) kommer tahand om oss. Dom bor nu i Sverige men åker hem innan jul och så kommer jag och mie efter julafton. I alla fall, storhäst har jag bestämt mig för att köpa. Alla tycker att jag ska köpa en ny ponny. Men NEJ visst jag gillar ponny men ärligtalat JAG tycker att det är 100 gånger roligare att rida storhäst! Dom är mycket känsligare och ja jag bara älskar. Roddy är en storhäst i ett ponny kropp. Han är precis som att rida en storhäst och jag vill ha en kopia utav honom fast 20cm högre eller mer. 
 
Men i alla fall på stohäst tävlingar är det inte lika mycket "regler" som ponny tävlingar. På ponnytävlingar får man inte ens rulla upp kavajärmana en liten bit. Eller ha en centimeter förlånga sporrar även om man använder dom helt rätt. Man får inte använda blinkers på ponnys heller och ja massa mer dumma regler om vad man har på ponnyn.
 
Sedan ponny tävlingar är det ponnymorsor som tycker sina barn är bäst (såklart inte alla). 
Det blir ingen "dåligstämning" på storhäst tävlingar. Så jag måste säga att jag är himla pepp på storhäst.
Sen ska vi inte börja snacka om alla coola tävlingar.
 
Vad är eran åsikt om detta, eller har ni storhäst och vad är det bästa med det?
Jag vill veta så tell meeee! Vill veta allt, både possetivt och negativt ;D
 

Pernillas önskelista

Publicerat: 2013-12-07 / 20:27:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 1
(det glittret på hjälmen) 
 
(tryck på bilderna för att komma till hemsidan)
 
Det är typ de jag kommer på just nu hahah :)
 
 
 

HELG!

Publicerat: 2013-12-07 / 17:26:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 2
I torsdag var jag hemma och sjuk. Sen började det snöa! 
Så på fredagmorgonen tänkte jag gå till skolan men så gick inga bussar så var hemma då med. Har inte gjort något speciellt, kollat mest på filmer. Kan ju inte rida nu heller för de e as halt och hästarna har inga snösulor så broddar gör ju lixom ingen nytta! 
 
Ska ha NO prov på måndag...känns ju så där..
På fredag lucia skit i skolan, är tomte :( 
Men snart är det iaf jul! Måste nog böjra köpa julklappar med juuu 
Har tänkt ut en riktigt bra julklapp till mina hästar! :D 
 
 
429:- på hööks! (tryck på bilden för att komma till hemsidan)
 
Önskelista på de jag önskar mig kommer lite senare :D 
 

STOORM

Publicerat: 2013-12-06 / 22:15:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Blev ingen ridning idag eller igår för att det blåser som attan, hästarna kunde bara vara ute i några få timmar idag, dom stog och väntade i sina hagar på att jag skulle hämta dom, allt hö i hönäten i hagen hade blåst ut ifrån dom och lille roddy som äter saktare än en snickel han inte få i sig så mycket. 
 
Men dom blev övelyckliga att få komma in i stallet och mysa med varma stalltäcken, stallbadage och massa spån.
Imon ska jag till klubben och bygga bana.
Måste även tvätta min hund Pim, hon ska få vara med på julshowen och hoppa agility. 
Har inte tränat henne i det på säkert ett och ett halvt år, så vi får se hur det går. 
Om det inte blåser så mycket imorgon får Roddy följa med till klubben och få lite trim, lika så Pimsan hehe.
 
 

& mina hästar

Publicerat: 2013-12-04 / 16:24:00 | Kategori: Isabell | Kommentarer: 0
Jag får la också berätta lite snabbt om mina hästar som jag har i nuläget.
 
Turlough Roddy är en 7åring valack från Irland. Han är en d-ponny connemara.
Roddy var jag med när han impoterades då min tränare gjorde det i januari detta åter. Och hsn har jag haft lite mer än ett år då jag började rida honom till försäljning innan jag besämde mig för att köpa honom själv.
Roddy gjorde sin tävlingsdebut tillsammans med mig i somras med goda resultat, han är änså länge tävlad till LB med placeringar och vinster. Början på nästa år debuterar vi LA.
 
Popper E, valack 12år, han är en tysk ridponny.
Popper har jag haft sedan 2012. Han är tävlad upp till LB. Popper är tillsalu och förhoppninsvis såld..
 
Odin, valack 18år, han är varmblod och new forest.
Odin är även en liten storhäst på 154cm i manken.min första egna häst, innan honom red jag andras hästar. Tävlad i Working equitation, men inte längre då jag tycker att hoppning var roligare. Han har i alla fall placeringa där i från. Inte tävlad hoppning med utan nu är han halv pensionär och rids för att hålla kondisen uppe och ha kul. Har haft Odin sedan 2010 och han kommer från Danmark.
 
 
 

Mina hästar

Publicerat: 2013-12-04 / 15:56:00 | Kategori: Pernilla | Kommentarer: 0
Tänkte dra igång den här bloggen med att skriva om mina hästar! 
 
Star är ett 18 år gammalt sto. Korsning mellan Welsh och Arab. 
Henne har jag haft sedan sommaren 2009 alltså snart 5 år. 
Jag tävlar med henne upp till LA änså länge. 
 
 
Mr Japp är snart 7 år. Valack och en korsningponny. 
Han köpte jag i början på 2012. 
Har startat upp till LB med honom änså länge.
Men honom ska jag utbilda mera och även starta dressyr med 2014.